Start van een nieuw schoolsportjaar

Samen met de start van het nieuwe schooljaar is ook het sportprogramma op RC uit de startblokken geschoten. Net als de voorgaande schooljaren kan je weer heel wat sport beleven op onze school:

• Tijdens de week van de sportclub mag je op woensdag 14 september in je sportclubuitrusting naar school komen. Wees fier op je club en je sport en laat het ook zien!
  • Ook de sportdagen staan in september al op het programma.
  • Tijdens de middagpauze kan iedereen minstens één middag per week deelnemen aan een sportactiviteit. Vrij sporten, interklassenwedstrijden en schoolploegtrainingen staan allemaal op het programma.
  • Op woensdag 5 oktober gaat onze jaarlijkse veldloop door in het bos en park rond het Dilbeeks gemeentehuis. Ouders en grootouders zijn hier altijd welkom om te supporteren.
  • Uiteraard nemen wij ook deel aan het SVS ( Stichting Vlaamse Schoolsport) programma. Hier kan je deelnemen aan recreatieve sportnamiddagen maar ook aan heuse interscholencompetities. Wie goed is in volleybal, voetbal, veldloop, basketbal, atletiek of zwemmen moet zich zeker melden bij de sportleerkrachten om deel uit te maken van de schoolploegen. Misschien worden we wel Vlaams kampioen.
  • Verder in het schooljaar zullen de Vikings het ook weer opnemen tegen de Klauwaerts. Een fantastische sportweek waarin RC verdeeld wordt in een rood en blauw kamp.
  • En wie zal het halen in de leerlingen-leerkrachten sportweek? Winnen de leerlingen of kunnen de leerkrachten de leerlingen verbazen?